csevisuli

Általános Iskolánk október 6-án  részt vett Komáromban a Magyar Ebtenyésztők kiállításán, ahol főszerepet kapott a kilenc magyar kutyafajta bemutatása egy tanösvényen keresztül. A programot a Diákönkormányzat és a szülőkkel összefogásban „göncölt” használt holmik gyűjtéséből származó összegből fedeztük, amit a Sulizsák programban való aktív részvételünk bevétele hozott. Minden gyermek élményekkel, ajándékkönyvvel és kis kedvencének jutalomfalatokkal érkezett haza.

A gyerekek nagy érdeklődése és a kutyák iránti szeretete hozta az ötletet, hogy alsó és felső osztályokban kutyaterápiás órákat kezdjünk el tartani. Sikerült ilyen órákat meglátogatni Esztergomban, és megismerkedni Dr. Varga Orsolya trénerrel.

A bemutató órákat második osztályban tartották matematika és egy magyar óra keretében. Egy golden retriever kutyus érkezett meg az osztályokba. A gyerekek pedig örömmel és izgatottan köszöntötték. Sok érdekes feladatba ágyazta Orsolya és a tanító a közös munkát, ami nem csak hasznos volt, hanem szórakoztató is.

Ezek az órák a kutyussal való ismerkedéssel kezdődnek, majd beépülnek különböző tantárgyakba, ahol erre kiképzett munkakutyákkal matematika és magyar órákon vehetnek részt együtt a gyerekek. Bízom benne, hogy hasznos és élménydús perceket fognak tanulóink átélni, úgy, hogy közben az osztályon belüli csapatmunka is erősödik.

(Horváthné Szabó Szilvia Diákönkormányzat Vezető)

 

Kategória: