csevisuli

Ekreta belépés

GDPR

Adatvédelmi tisztviselő neve:
dr. Drahos Tamás

elektronikus elérhetősége:
tamas.drahos2@kk.gov.hu

Levelezési címe:
Esztergomi Tankerületi Központ
2500 Esztergom, Széchenyi tér 6.

Borítékon kérjük feltüntetni:
Adatvédelmi tisztviselő SK felbontásra

 A 2022/23-as tanévben iskolánk felsős tagozatosai közül a 6. és 8. évfolyamosok az országos kompetenciamérés keretében digitális formában bemeneti mérésen vettek részt ősszel két alkalommal 4 x 45 perces időtartamban. A mérésben való részvétel kötelező volt.

Az 1. mérési nap a szövegértés készségére és matematika eszköztudásra, a 2. mérési nap természettudományos műveltséget vizsgáló mérésre és idegen nyelvi mérésre (olvasott szöveg értése és szövegalkotás, hallott szöveg értése) vonatkozott.

Az alsósok közül a 4. és 5. osztályosok is részt vettek 4 X 30 percben a bemeneti mérésen, ami a szövegértési készségüket és a matematika eszköztudásukat vizsgálta.

 

időpont

mérés megnevezése

érintett évfolyam

2022.10.10

Bemeneti mérés 8.o. szövegértés-matematika

8.o.

2022.10.17

Bemeneti mérés 8.o.

természettudomány-idegen nyelv

8.o.

2022.10.24

Bemeneti mérés 6.o. szövegértés-matematika

6.o.

2022.11.10

Bemeneti mérés 6.o.

természettudomány-idegen nyelv

6.o.

2022.11.16

Bemeneti mérés 5.o. szövegértés-matematika

5.o.

2022.11.23.

Bemeneti mérés 4.o. szövegértés-matematika

4.o.

 

 

A méréssorozat tavasszal a kimeneti mérésekkel folytatódik, ahová már a 7. osztályosok is bekapcsolódnak.

 

 

 

Harcos Éva mérési koordinátor

 

Tájékoztató az általános iskolák felvételi körzeteiről Komárom-Esztergom vármegye Esztergomi járásában

Tájékoztató a beíratás időpontjáról

Tájékoztató szlovák nemzetiségi oktatásról

 

 

A 2023/2024. tanévre történő általános iskolai beíratás ideje

2023. április 20. (csütörtök) 8-19 óra,

2023. április 21. (péntek) 8-18 óra.

 

A beiratkozás lehetséges módjai:     Személyesen (az iskolában) vagy Elektronikus úton (KRÉTA)

1 . Személyes megjelenéssel történő beiratkozáshoz

     2022. április 20-án (csütörtökön)

     2022. április 21-én (pénteken)

                                     

Személyes beiratkozáshoz időpont kérése:  Tel: 0630/2320803     Hajós Imréné, Anikó iskolatitkárnál

 • Személyes beíratás esetén: a dokumentumok bemutatása, nyilatkozatok megtétele a beiratkozáskor történik. Kérem hozzák magukkal: születési anyakönyvi kivonat, óvodai szakvélemény, lakcímkártya, ha van Pedagógiai Szakszolgálat által kiállított szakvélemény, RGYK (rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény) határozata, elvált szülők esetén felügyeleti jogról szóló bírósági határozat

2 . Elektronikus úton történő jelentkezéssel:

A beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületén keresztül indítja a gyermek törvényes képviselője

Beiratkozás lakóhely szerinti iskolába:

 

Beiratkozás lakóhelyen kívüli iskolába:

 

A KRÉTA – ügyintézés – „ üzenetek”  felületen meg kell erősíteni a beiratkozás szándékot írásban.

Lépések:

 1. https://eugyintezes.e-kreta.hu/ ( ha még nincs ott tanuló gyermeke, akkor ideiglenes regisztráció után beléphet a rendszerbe)
  VAGY
   https://klik201437003.e-kreta.hu/ ( ha már van ott tanuló gyermeke, akkor a már használt belépési kóddal lép be)
 2. ÜGYINTÉZÉS felületre kattintás ,
  bal oldali sávban üzenetek felület.

 

KRÉTA  - ügyintézés  -  „Beiratkozás általános iskolába” felületén meg kell adni a gyermek adatait, a nyilatkozatokat kitölteni, illetve ha van rá lehetőség, akkor  a gyermeke adatait igazoló iratokat feltölteni.

Lépések:

 1. https://eugyintezes.e-kreta.hu/ ( ha még nincs ott tanuló gyermeke, akkor ideiglenes regisztráció után beléphet a rendszerbe)
  VAGY
   https://klik201437003.e-kreta.hu/ ( ha már van ott tanuló gyermeke, akkor a már használt belépési kóddal lép be)
 2. ÜGYINTÉZÉS felületre kattintás ,
  bal oldali sávban ügyintézés indítása,
  jobb oldalon „Beiratás általános iskolába”

 

Az online felületen lehetősége van a törvényes képviselőnek minden, a beiratkozáshoz szükséges információt megadni. Itt van lehetőség napközi igényre, felügyeletre, étkezési igényre, nemzetiségi oktatásra vonatkozó és egyéb nyilatkozatok megtételére is. Emellett megjegyzés rovatba rögzíthetik azokat az egyéb információkat, amiket fontosnak ítélnek.

Az elektronikus beiratkozáskor feltölteni szükséges dokumentumok:

 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • SNI/BTMN gyermekek esetében a szakértői vélemény

 

Elektronikus úton történő beiratkozás esetén a szükséges dokumentumok/nyilatkozatok eredeti példányát a 2023/2024. tanév első napján kell bemutatni.

Őszi kirándulás

Iskolánk 5. és 7. osztályos tanulóival októberben ellátogattunk, Magyarország első vetélkedő és szabadulószobájába, Budapestre.

A gyerekek érdekes és izgalmas kvízjátékokban vehettek részt, összemérhették ügyességüket, tudásukat, ami nagyban hozzájárult az együttműködő és kommunikációs képesség és a közösség fejlődéséhez.

A szabadulószobából való kijutáshoz játékos fejtörőket, logikai feladványokat kellett csoportokban megoldaniuk a gyerekeknek.

A délutáni órákban a McDonald’s-ban ebédeltünk, utána még lehetőségük volt egy kicsit vásárolgatni, nézelődni.

Az esti órákban tele élményekkel érkeztünk haza.

 

Piliscsév, 2022.11.17.                                                        5. és 7. o. osztályfőnökei

Iskolánk őszi hírei

A Piliscsévi Általános Iskola falai között zajlik az élet. Diákjaink hétköznapjai közé igyekszünk minél változatosabb programokat becsempészni, barátságos, családias légkört biztosítva számukra.

Kis elsőseink hamar beilleszkedtek, óvodásból iskolássá váltak. Szépen tanulnak, szokják az iskolai rendet. Lassan megtanulnak írni, olvasni, számolni, osztálytermük mindig díszítve szebbnél szebb alkotásaikkal, énekórán és szlovákon csak úgy cseng a hangjuk.

 

Nyolcadikosaink lassan pályaválasztás előtt állnak, középiskolai felvételikre készülnek. Pályaorientációjukat a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztási tanácsadói segítik, mint minden évben, idén is. A 2021-es tanévben kezdődött folyamat célja, hogy a gyerekek számára legideálisabb továbbtanulási lehetőséget találjuk meg közösen, a szülőket is bevonva, először egy közös tájékoztatót tartottak, majd on-line kérdőívet kellett kitölteni s végül személyes tanácsadást lehetett igényelni. Reméljük, hogy mindannyian megtalálják majd a számukra ideális pályát.

 

Pályaválasztáshoz kapcsolódóan volt megszokott őszi iskolai programunkként a pályaorientációs nap, ahol az egész iskola különböző programokon vett részt itt helyben, Piliscséven. A Kálmánfi Béla Művelődési Ház helyet biztosított számunkra az elronthatatlan muffin receptjének elkészítéséhez, miközben az iskolában Juhos József cukrászmester tartott előadást a szakmájáról. Majd több csoportban ellátogathattunk az AAA SzitaMiller nyomdába, egy helyi családi vállalkozás rejtelmeibe tekinthettünk be, ahol minden tanulónk saját szitalenyomatot készíthetett és vihetett haza. Ismeretségünk onnan fakad, hogy a gyermeknapra meglepetésajándékként készült iskolai egyenpólóinkat is az AAASzitaMiller készítette. a programok közti szünetekben az osztályfőnökök szakmákról, foglalkozásokról tartottak játékos foglalkozásokat kicsiknek és nagyoknak.

Őszi programjaink között szerepelt a Diákönkormányzat által, a Diáksport napja alkalmából szervezett sportnapunk, amit Benedek Elek születésnapján tartott népmese nappal és környezettudatos életmódhoz kapcsolódóan ásványkiállítással kötöttünk össze. Iskolánktól indulva több állomáson tehették próbára magukat az osztályok. Az esztergomi Gibbon Boulder mászófalat állított fel az iskola zöld udvarán, amin mindenki kipróbálhatta ügyes mászóképességét. A pincefalu felé indulva jótékony kocogással jutottak el az osztályok az Orbán-szoborig, majd a pincesoron több állomáson is tudásukat és ügyességüket tesztelhették a gyerekek, végül a szalitlinél ásványkiállítás, börze és kiselőadások várták tanulóinkat. Remek kis napot töltöttünk együtt, egyre jobban közösséggé kovácsolódva ismét.

Halloween előtt, az iskola előkertjét rémisztőbbnél rémisztőbb alakok lepték el a gyerekek nagy örömére. A Szülői Munkaközösség tagjai fergeteges Halloween partit rendeztek az iskolásainknak, a büfében finomabbnál finomabb ételek, italok, sütemények vártak mindenkit, remek DJ szórakoztatta a jelmezes gyereksereget, majd tombolával zártuk a napot. Tökszépségversenyünk díjazottjai egy szülő által felajánlott tortát nyerhettek, a tombolán a szülői felajánlásokból nagyszerű ajándékokat vihettek haza a gyerekek. Az őszi szünet előtt igazi parti hangulatban töltöttük az utolsó napot!

Napjaink az őszi szünet óta sem telnek tétlenül, fogadják szeretettel tanáraink beszámolóit.

A tardosi megyei szlovák szavaló- és tanulmányi versenyen kilencen vettek részt iskolánkból. Mindannyiuknak köszönjük, és szívből gratulálunk! 4.o. Klányi Jázmin II. hely 3.o. Gula Erik 4.o. Mónos Viktor 4.o. Wippelhauser Blanka 5.o. Fodor Nóra II. hely 6.o. Knáb Erik III. hely 6.o. Bába Milán I. hely 7.o. Süveges Kíra. 8.o. Strbik Emma Felkészítő pedagógusaik: Bártfai Veronika és Somogyiné Juhász Mónika.

Lelkesen készülődünk az adventi hétvégékre is. Tanulóink kapták a megtisztelő lehetőséget, hogy az adventi mesekalendáriumban ők mesélhessenek, ezzel ajándékozva meg családjaikat, a közösséget és iskolánkat. A gyerekekkel alig várjuk már a Télapót és az ünnepeket, együtt készülődünk, lelkünket ünnepi díszbe öltöztetjük lassan.

Tanítónőnk, Csepreghyné Nyitrai Katalin meghívásának köszönhetően a Kovács Pál Farmosi Zenekar, amelynek ő is tagja közel 10 éve, Piliscsévre látogat és együtt hangolódhatunk az ünnepekre az első adventi hétvégén.

A Szülői Munkaközösség ismét díszbe borítja az iskola előtti részt, és sok szeretettel várja Önöket az adventi hétvégéken a gyertyagyújtás előtti vásáron.

Intézményünk a továbbiakban is zavartalanul működik. Téli szünetünk az országos rendeletnek megfelelően december 22. és január 8. között tart. Facebook oldalunkon, illetve megújuló weboldalunkon követhetik eseményeinket.

 

 

 

„Az olvasás útlevél számtalan kalandhoz”.

Iskolánk 19 második osztályos tanulója – miután megismerkedett a betűkkel, rákapott az olvasásra – meglátogatta a községi könyvtárat. Bendur Irénke néni örömmel fogadott minket, és megmutatta a könyvek világát. Megtudtuk tőle azt is, hogyan lehetünk könyvtári tagok, s hogyan kölcsönözhetünk könyveket. „Aki olvasni szeret, az az unalom óráit, amelyek elkerülhetetlenek életünkben, gyönyörűséges órákra cseréli fel.” Legyen mindenkinek öröm az olvasás!

 Az elsős és második osztályos tanulók a szlovák népismeret órán meglátogatták a felújított falumúzeumot. Mindkét csoport érdeklődve figyelte meg a régi tárgyakat, használati- és munkaeszközöket, a berendezést, ruházatot. Bizony volt mire rácsodálkozni! Igazán szerencsések vagyunk, hogy ilyen kincses tárral rendelkezünk, hiszen így megőrizzük múltunk egy darabját, s azt az utánunk jövő nemzedék láthatja, tapasztalhatja. Ani nénivel megbeszéltünk a konyhában egy tavaszi tócsni sütögetést, izgatottan várjuk!

 

2022. december 1-én a budapesti Fővárosi Nagycirkusz „Melyiket a kilenc közül?” című előadását tekinti meg pedagógusaikkal 65 alsó tagozatos iskolásunk. A műsor alapjául Jókai Mór azonos című karácsonyi novellája szolgál. Akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncosok, légtornászok, kutyás és lovas produkciók várnak minket. Nagyon örülünk ennek a kiváló programnak!