csevisuli

Örömünkre szolgált, hogy idén 19 kis elsős kezdte meg a tanévet, és 8 végzős diákunk útját, továbbtanulását igyekszünk egyengetni.

Míg a kicsik lassan megszokják, hogy iskolássá válnak, már nem délutáni alvás, hanem napközi várja őket, addig végzőseink a továbbtanulásra készülnek, és ismerkedtek a középiskolás élettel a Dorogi Vármegyei Bálon, ahol osztályfőnökükkel képviseltek bennünket is. A hetedik és nyolcadik osztály már a pályaválasztás küszöbén áll, így minden lehetőséget megragadunk, hogy kipróbálhassák magukat különböző szakmákban. Jártunk a Mi a pálya? budapesti kiállításán, és idén megyünk Suzuki arénában rendezett első pályaorientációs kiállításra, tavasszal a Szakmasztár fesztiválra a Hungexpo területén.

Kormos István:

Vackor az első bében

-részlet-

 

Vackor hátán 

iskolatáska,

apró lépteit szaporázza,

iskola előtt megáll.

Nézdegéli a kapuját

 - Nohát - mondja. - Ilyen csudát! 

Nagyobb, mint az óvoda.

Indulás, Vackor, nosza! -

S a kapun besétikál.

 

Kormos István kis Vackorához hasonlóan 19 gyermek sétált be a Piliscsévi Általános Iskola ajtaján szeptember első napján, s kezdte meg tanulmányait a 2023/2024-es tanévben. A kis nebulók hamar beilleszkedtek az iskolás élettel járó változásokba. A szülői támogatásnak köszönhetően új labdákat is kaptak a diákok, amit nagy szeretettel használnak az iskola hatalmas füves udvarán. Az iskolakezdés óta eltelt néhány hónap alatt egyre jobban ismerik meg egymást a diákok s alakítanak ki olyan osztályközösséget, amiben jól érzik magukat. A tanulás mellett e rövidke időhöz képest már több programon vettek részt együtt. Volt ásványkiállítás az iskolában, ünnepség október 6-a és október 23-a alkalmából, ellátogattak Komáromba a 9 magyar kutyafajták megismertető tanösvényre és “Halloweeneztek” az SZMK által szervezett bulin.

 

 /Farda Adrienn 1. osztály Osztálytanító/

Kategória: