csevisuli

Szép eredményeket tudhatunk a magunkénak szlovák nyelvből, matematikából, helyesírásból, a gyerekek a helyben rendezett szlovák és magyar szavaló versenyeinken is jól teljesítettek.

Dobogós helyezést ért el Ravasz Liza 5. osztályos tanulónk, az országos on-line szlovák nyelvi versenyen, Bába Milán 7. osztályos diákunk matematika versenyen a szegedi fordulóig jutott.

Nyáron az 5. osztályból 2 tanuló Klányi Jázmin és Wippelhauser Blanka vett részt a tardosi tánctáborban, melyet a (Komárňansko-Ostrikomská Župná Slovenská Samospráva) Komárom-Esztergom Vármegyei Szlovák Önkormányzat szervezett. A 7. osztályból két fiú: Bába Milán és Knáb Erik vett részt  az Országos Szlovák Önkormányzat (OSZÖ) a Miniszterelnökség és a Határon Túli Szlovákok Hivatalának támogatásával 2023. július 10-14. között  megrendezett hagyományos ökumenikus bibliai táborban Szlovákiában, Veľký Slavkovban. A 6. osztályból Szöllősi Donát, Bartl Dafné és Fodor Nóra vett részt Medved’icában, az Alacsony Tátrában szlovákiai nyelvi táborban. A tanulók nagyon jól érezték magukat, a délelőtti nyelvórák mellett kisvonatoztak, várost látogattak, cseppkőbarlangban kirándultak, sok kvíz és esti program színesítette a napjaikat. Szeptemberben a  Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ     a 2022/2023. tanévi Országos nemzetiségi online nyelvi versenyen  helyezést elért tanulók és felkészítő tanáraik számára a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága  jutalomtábort ajánlott fel. A  jutalomtábor helyszíne Siófok volt, időpontja  szeptember 25-27. Ravasz Liza és felkészítő tanára Somogyiné Juhász Mónika vettek részt a jutalomtáborban, ahol változatos programokban és rengeteg élményben volt részünk, hajózás a Balatonon, kisvonatozás, ügyességi vetélkedők, népi mesterségek, kézműves foglalkozások.

 

/Somogyiné Juhász Mónika Nyelvi Munkaközösség Vezető/

Kategória: