csevisuli

„A diákokat gondolkozni kell megtanítani, nem arra, hogy mit gondoljanak.”

/Margaret Mead/

 

Gongola-Sztancsik Katalin vagyok, magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és középiskolai tanár, hitoktató. 2008-ban végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, azóta általános iskolában és középiskolában is dolgoztam. 2019 óta vagyok a Piliscsévi Általános Iskola tantestületének a tagja, a két idősebb gyermekem is az iskola tanulója.

            Az itt töltött idő alatt magyart és etikát tanítottam a felső tagozaton, illetve osztályfőnök is voltam. Jelenleg gyesen vagyok a harmadik gyermekemmel, de a babázás mellett aktívan részt veszek a közösség életében: a férjemmel a Piliscsévi Kisboldogasszony Katolikus Karitász csoport alapítói közé tartozunk és a Karitász kórus vezetőiként sok program, műsor szervezésében is részt veszünk.

            Az otthon töltött évek után örömmel térek majd vissza a hivatásomhoz. Legfőbb célom az, hogy segítsek gyerekeknek elsajátítani az anyanyelv helyes használatát, és közelebb hozzam a diákokhoz az irodalmat, valamint megszerettessem velük az olvasást. Meggyőződésem, hogy az olvasó gyerekből gondolkodó felnőtt válik. Bízom benne, hogy az iskolánkban megszerzett tudással a diákjaink a középiskolában is megállják majd a helyüket, és boldog kiegyensúlyozott felnőtté válnak.

 „Egyetlen szabadságot tudok, és ez az elme szabadsága.”

  /Antoine de Saint Exupery/

Kategória: