csevisuli

Amit az iskolában dolgozom: a fő munkám a napközi otthon, melyet azért szeretek, mert lehetőség van segíteni az anyukáknak és a gyerekeknek is. Segítem a gyerekeket a gyakorlásban, házi feladat megírásában, ezenkívül a napközi otthon gazdag tárháza lehet a szabadidő értelmes eltöltésének, sokféle programmal gazdagíthatom az iskolában töltött délutánt. Lehetőség van rá, hogy tanítsam a gyerekeket társas játékot játszani, közös időt tölteni egymással a számítógép bezárt világa helyett.

Amit még ezen kívül adhatok a diákoknak: angol nyelvet tanítottam két évig a Piliscsévi Általános Iskolában, ez idő alatt az Oxford University Press által meghirdetett országos pályázaton 3. helyezést értünk el. Második éve gyönyörködünk együtt szebbnél szebb festményekben, épületekben és bontogatjuk szárnyainkat a művészi élmények általunk való feldolgozásában, kifejezésében.

Amit végeztem: tanító vagyok angol és rajz műveltségi területtel, orosz tanárként vettem részt az átképzésben, először nyelv vizsgával, később diplomával gazdagodva tanítottam angolt 10 évig.

Az idézet, melyet szeretek: „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy a változásnak árnyéka.” (Jakab apostol levele 1/17.

Azt, hogy ebben az intézményben taníthatok felülről való ajándéknak tartom.

Amit a munkáról gondolok József Attila fogalmazta meg a szívemhez közel:

„Dolgozni csak pontosan, szépen

ahogy a csillag megy az égen

Úgy érdemes.”

Kategória: