foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Iskolánk hírei

Az idei tanévben ismét lehetősége nyílt iskolánk valamennyi alsó tagozatos tanulójának, hogy bérletet váltson a budapesti József Attila Színház gyermekműsoraira. Október 26-án tekintettük meg az első előadást - a „Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj” című mesejátékot. A szálfa-sudár Nyakigláb, a cipó-kerek Csupaháj és a tilinkó-szavú Málészáj igazán jó testvérek, csakhogy mindhárman a tündérszép szomszéd lány, Karakó Anna szerelméért epekednek.  A gazdag bíróné kevés ésszel megáldott fia, Márton is szemet vet a lányra.  

                                                                                                                             

  A három testvért - miután sehogy sem tudnak dűlőre jutni- édesapjuk szélnek ereszti. Az nyerheti el Anna kezét, aki legjobban állja meg helyét a világban. Egy esztendő elteltével, amikor a három legény a tisztességgel megszolgált járandósággal – a terülj-terülj asztalkával, az aranyat tüsszentő csacsival, és a „ ki a zsákból furkócskával” – hazafelé igyekszik, elpártol tőlük a szerencse. A bíróné, a  fia és a tisztességtelen kocsmáros gonosz fondorlattal megszerzi a fiúktól a varázslatos tárgyakat és közönségesre cseréli azokat.

A mese végén minden jóra fordul. A gonoszok megbűnhődnek. Anna kezét a legkisebb fiú nyeri el. A színészek nagyszerű játéka, a pörgő és humoros történések, a látványos díszletek, ötletes jelmezek, a zene és tánc igazi, szép és felejthetetlen élményt nyújtott valamennyiünknek.

Érdeklődve várjuk a következő előadást is melyre november 16-án kerül sor. A békéscsabai  Jókai Színház vendégjátékában a  Micimackó-t  tekintjük majd meg.

 

 

                                                                                Áy Péterné

                                                                       munkaközösség-vezető