csevisuli

Ekreta belépés

GDPR

Adatvédelmi tisztviselő neve:
dr. Drahos Tamás

elektronikus elérhetősége:
tamas.drahos2@kk.gov.hu

Levelezési címe:
Esztergomi Tankerületi Központ
2500 Esztergom, Széchenyi tér 6.

Borítékon kérjük feltüntetni:
Adatvédelmi tisztviselő SK felbontásra

 

A tanulás mellett jut időnk kis közösségünket is építeni, kollégáimmal hisszük, hogy az élményalapú tanulás egy életre szóló tudást ad.  Az Esztergomi Tankerületi Központ a Lázár Ervin Programokkal minden tanulót kulturális szórakozáshoz juttatja. Így nézhettük meg alsósainkkal a Lány, aki nem beszélt című előadást az Aranyszamár Színház előadásában, majd felsőseinkkel az Art’s Harmony társulat Együvé tartozunk című világzenei koncertjén vehettünk részt itt helyben, a leányvári és kesztölci diáktársainkkal együtt köszönhetően Csapucha Katalinnak, aki a Kálmánfi Béla Művelődési Ház modern falai között helyet biztosított számunkra, immár sokadszor – rendezvényeinkhez, projektnapjainkhoz, kiállításainkhoz. Tantesületünk a Diákönkormányzattal és a Szülői Munkaközösséggel együtt vállvetve dolgozik gyermekeinkért. A szokásos őszi osztálykirándulások után eljutottunk együtt Komáromba, az őszi szünet előtt pedig fergeteges Halloween partin rémisztgettük egymást.

Bővebben ...

Szép eredményeket tudhatunk a magunkénak szlovák nyelvből, matematikából, helyesírásból, a gyerekek a helyben rendezett szlovák és magyar szavaló versenyeinken is jól teljesítettek.

Dobogós helyezést ért el Ravasz Liza 5. osztályos tanulónk, az országos on-line szlovák nyelvi versenyen, Bába Milán 7. osztályos diákunk matematika versenyen a szegedi fordulóig jutott.

Bővebben ...

Bár hamarosan már az ünnepi készülődés veszi át a hétköznapjaink hangulatát, iskolai életünkben számtalan esemény történt szeptember 1. óta.

Intézményünk épül, szépül köszönhetően a Piliscsévi Önkormányzat által megnyert közhasznú pályázatnak. A teljes nyílászáró csere, szigetelés, energetikai felújítás végén egy szebb és melegebb intézményt vehetünk majd újra birtokunkba

 

Szlovák örökségünkről sem feledkezünk meg. Segítettük a szervezést és részt vettünk a Két keréken őseink nyomában című emléktúrán a Pilisi Szlovákok Egyesületének tagjaival. Hamarosan Budapesten, Tardoson, Tatabányán mérjük majd össze tudásunkat szlovák nyelv- és népismeretből. Tanulóink részt vehetnek Békéscsabán a Szlovák Adventen, iskolánk pedig szlovák hagyományokat felelevenítő, interaktív, egész napos programokat szervez Karácsonykor és a Népviselet Napján, melyet a Piliscsévért Közalapítvány és a Szlovák Önkormányzat segítségével tudunk megvalósítani.

Bővebben ...

 

Sportéletünk is változatos. Az érdeklődő diákjaink ajándékjegyet kaptak az Adrenalin terepfutó versenyre, majd kis felsős csapatunk Csolnokon mérte össze tudását a többi iskola diákjaival – többek között úszni, futni, hajítani, biciklizni kellett. Focistáink a Bozsik-programmal Bozsik tornára járnak rendszeresen, a Sakkmatyi sakkoktatás bemutató órákat tartott előtérbe helyezve a logikai gondolkodást. Péntekenként iskolánkban a Dorogi Atlétikai Klub karate edzést tart kicsiknek és nagyoknak.

 

Az aradi vértanúk napjára emlékeztünk

1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után, 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, ugyanezen a napon Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. 

Bővebben ...