csevisuli

Kezdőlap

A Zöldforgó élménynap program

kerül megrendezésre  június 8-án. A program tartalmaz  AR kiállítást, ,játszóházat, VR kvízt valamint az Alma együttes előadását is élvezhetik tanulóink a Művelődési Házban.

 

Lázár Ervin Program:

Iskolánk csatlakozott a Nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló 1042/2019. (II.18.) Kormányhatározat alapján létrehozott Lázár Ervin Programhoz, amely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi-, tánc-, és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Ebben a tanévben a 3., a 6. és a 8. osztályos tanulók részére szervezett előadásokat.

  A Tatabányai Jászai Mari Színházban 2022. február 22-én, a 3. évfolyamos tanulók nézhették meg a  Rumini című előadást, a Fővárosi Nagycirkuszban 2022. március 2-án a 6. évfolyamos tanulók élvezhették a Tavaszváró Fesztivál című előadást,  a 8. osztályos tanulók pedig 2022. március 7-én, a Pesti Magyar Színházban a Rómeó és Júlia című előadást tekinthették meg.

 

Boldogságóra program:

Intézményünk a 2018/19-es tanévtől bekapcsolódott a Boldog Iskola projektbe, melynek célja: a pozitív pszichológia kutatások eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva a tanulók csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspiráljuk őket, amelyek hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

A boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon az óvodásoknak, iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására.

A gyerekekkel közösen feldolgozott témák nagyban hozzájárulnak a tanulók boldogabb és kiegyensúlyozottabb életéhez.

 

 

Iskolatej/Iskolagyümölcs:

Az egészségnevelés az iskola minden pedagógusának, illetve minden tanórai és tanórán kívüli foglalkozás feladata. Ennek keretében részt veszünk az iskolagyümölcs és iskolatej programban.

A 2020/2021-es tanévben az intézményünkbe a  Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. szállítja – program keretében az iskolatejet, kakaót a diákoknak, a GARDEN Vega-Ház Kftpedig a sok finom, egészséges zöldséget és gyümölcsöt.

Nárcisz Ültetés:

A Hospice Világnaphoz kapcsolódó Nárcisz Ültetés programhoz iskolánk is csatlakozott.

Diákjaink a pedagógusokkal közösen az iskola udvarán ültetnek nárciszt, hogy a virágok felhívják a figyelmet az elesett betegek támogatására és példát mutassanak a gyerekeknek az együttérzésére, cselekvő szolidaritásra.

Kategória: