csevisuli

„Az olvasás útlevél számtalan kalandhoz”.

Iskolánk 19 második osztályos tanulója – miután megismerkedett a betűkkel, rákapott az olvasásra – meglátogatta a községi könyvtárat. Bendur Irénke néni örömmel fogadott minket, és megmutatta a könyvek világát. Megtudtuk tőle azt is, hogyan lehetünk könyvtári tagok, s hogyan kölcsönözhetünk könyveket. „Aki olvasni szeret, az az unalom óráit, amelyek elkerülhetetlenek életünkben, gyönyörűséges órákra cseréli fel.” Legyen mindenkinek öröm az olvasás!

 Az elsős és második osztályos tanulók a szlovák népismeret órán meglátogatták a felújított falumúzeumot. Mindkét csoport érdeklődve figyelte meg a régi tárgyakat, használati- és munkaeszközöket, a berendezést, ruházatot. Bizony volt mire rácsodálkozni! Igazán szerencsések vagyunk, hogy ilyen kincses tárral rendelkezünk, hiszen így megőrizzük múltunk egy darabját, s azt az utánunk jövő nemzedék láthatja, tapasztalhatja. Ani nénivel megbeszéltünk a konyhában egy tavaszi tócsni sütögetést, izgatottan várjuk!

 

2022. december 1-én a budapesti Fővárosi Nagycirkusz „Melyiket a kilenc közül?” című előadását tekinti meg pedagógusaikkal 65 alsó tagozatos iskolásunk. A műsor alapjául Jókai Mór azonos című karácsonyi novellája szolgál. Akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncosok, légtornászok, kutyás és lovas produkciók várnak minket. Nagyon örülünk ennek a kiváló programnak!

 

 

Kategória: