Intézményünk az EFOP 3.3.5 pályázat keretében 1 hetes ingyenes, nyári napközis tábort szervezhetett iskolánkban június 3. hetében. A gyerekeknek napi négyszer, változatos, egészséges és bőséges étkezést biztosított a program.

Az alsó tagozatból 25 fő vehetett részt, akik a tábor végére a különböző osztályokból érkező tanulók jól együttműködő csoportjává kovácsolódtak. A nyári napközi célja, az iskolai élet élményközpontúvá tétele, valamint a tanulók kompetenciáinak fejlesztése volt.

A gyerekek új gyermek- és csapatjátékokkal ismerkedhettek meg. Közlekedési ismereteiket bővítették, melyet kerékpárversenyen is próbára tehettek. Kézműveskedtek, keresztrejtvényeket, fejtörőket, találós kérdéseket oldottak meg.

Egy napot a dorogi Nipl Stefánia uszodában tölthettünk egy élményprogram keretében. Jó nagy kirándulást tettünk a Pilisben, A Nagy-Kopasz tetején megpihentünk és számháborúztunk. Felmentünk a Dévényi Antal kilátóhoz, a Jengára, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk. A 11,5 méteres toronyból élvezhettük az elénk táruló lenyűgöző körpanorámát. Körbetekintve a Pilis csúcsát koronázó Boldog Özséb-kilátótól kezdve a Kétágú-hegyig és a Visegrádi-hegységig is elláttunk, sőt megcsodálhattuk az Esztergomi bazilika épületét és a környező településeket.

Csepreghiné Nyitrai Katalin és Harcos Éva táborszervező pedagógusok