csevisuli

Ekreta belépés

GDPR

Adatvédelmi tisztviselő neve:
dr. Drahos Tamás

elektronikus elérhetősége:
tamas.drahos2@kk.gov.hu

Levelezési címe:
Esztergomi Tankerületi Központ
2500 Esztergom, Széchenyi tér 6.

Borítékon kérjük feltüntetni:
Adatvédelmi tisztviselő SK felbontásra

Kívánságok teljesítése

 

Egy kis kreativitás, 6 ügyes kezű gyerek, 11 elszánt felnőtt és több mint 15 munkaóra eredménye, hogy színes falakkal, sok-sok játékkal fogadtuk a gyerekeket a tavaszi szünet után.

Az iskolában kihelyezett kívánságládába vártuk a gyerekek ötleteit, hogy mit szeretnének újítani a suliban. Ezekből próbáltunk minél többet teljesíteni. A folyosókon az alsósok és felsősök részére, csocsó asztalokat, színes babzsákpuffokat vásároltunk a jótékonysági bál bevételéből. A felsősök folyosóját motiváló festménnyel díszítettük. Az udvaron a megfakult ugróiskola újra színesen pompázik és új társasjátékkal is bővült az udvar szürke térköve. A falon malom és az ötödölőhöz hasonló Négyet egy sorba! játék került felfestésre, ahová a bábuk mágnes segítségével ragadnak fel. A falakon új és régi festmény is új életre keltek. Minél több újrahasznosított anyagot próbáltunk felhasználni. Így padoknak leperzselt és lelakkozott raklapok kerültek ki. Az alsó udvaron kábeldobra festett Ki nevet a végén?-nel játszhatnak a gyerekek. A homokozót is felfrissítettük és egy-két orgonabokorral szépítettük iskolánk kertjét.

Reméljük minél több közös játékot és nevetést tudunk szerezni a gyerekeknek a szünet perceiben!

Köszönöm a lelkes munkát a következő gyerekeknek, akik a tavaszi szünet ellenére is több órát töltöttek az iskola falai között:

Bognár-Krizsák Anna

Bognár-Krizsák Luca

Rosen Izabella

Rosen Nimród

Klányi Jázmin

Urszuly Dániel

 

Nektek szülőknek, akik nélkül nem tudtam volna az ötleteimet megvalósítani és gyermekeiteknek, akik kisebb munkálatokban segítő kezet nyújtottatok. Köszönöm, hogy édesanyátokat nélkülözni tudtátok, míg az iskola szépítésével foglalkoztak.

Szabó Zsuzsanna – Meleg Rajmund

Mónos Erika – Mónos Erik, Mónos Viktor, Mónos Márk

Rumpli Anikó – Rumpli Elza

Kara Edina – Dimitrov Emma, Dimitrov Metta

Klányiné Glaboczki Judit – Klányi Lizett

Wippelhauser Adél – Wippelhauser Blanka és Wippelhauser Bence

Rosenné Mális Ágnes

Krizsák Ivett

Hudeczné Kovács Tünde – Hudecz Jázmin, Hudecz Kevin.

 

Köszönöm Farda Adrienn tanító néninek, hogy ő is ecsetet ragadott és csatlakozott hozzánk.

 

Továbbá köszönöm a Ki nevet a végén? társasjáték elkészítéséhez a kábeldob felajánlást Dimitrov Lászlónak és a fa ülőkék anyagát Gondi Győzőnek.

 

Piliscsév, 2024. április 7.                                          Urszulyné Karnai Tímea

                                                                                               SZMK elnök

 

Bővebben ...

Kedves Szülők!

  vagyok, jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karán folytatom tanulmányaimat, tanító szakon. Férjemmel és két gyermekemmel tavaly költöztünk Piliscsév festői falujába. Nagy örömömre, lehetőségem nyílt a Piliscsévi Általános Iskolában tanítói pályafutásomat elkezdeni.

A gyermekek számára fontos, hogy az iskolában kialakuljon egy olyan személyes közeg, ahol motiváltak és érdemes erőfeszítéseket tenniük. Ezért munkám során igyekszem szeretetteljes, támogató légkört biztosítani, ahol a gyermekek képességeiket és tudásukat játékos, élményszerű tanulási technikákkal fejleszthetik. Az alapkészségek elsajátítása mellett célom, hogy felfedezzem a bennük rejlő tehetséget és segítsek annak kibontakoztatásában.

Nagyon fontosnak tartom az olvasás megszerettetését, az alapvető anyanyelvi alapozás hangsúlyozását, mellyel fejlődik a gyermekek önértékelése, kreativitása és képzelete. A könyvek által új világ nyílik meg a gyermekek előtt, ahol észrevétlenül tanulhatnak szeretetről és barátságról, átélhetnek kalandokat, örömet, kudarcot és sikert egyaránt.

Gondolataimat az alábbi két idézettel szeretném zárni:

 

/”Minél jobban ismerjük a gyermeket, annál jobban megértjük,

   minél jobban értjük, annál inkább szeretjük,

   s így annál hatékonyabban tudjuk majd nevelni.”/

   (Nagy László)

 

/”Nem az a fontos, milyen sokat adunk, hanem az,

   mennyi szeretettel tesszük azt.”/

   (Teréz anya)